Raadselachtige object trekt de aandacht op Studio Rheden TV

Twee windmolens in Duiven. Foto: Martin Slijper

– Duizenden mensen kijken dagelijks naar de tv-zender van Studio Rheden. Maar sinds dinsdag wordt het beeld ‘verstoord’ door een enorm gevaarte midden in beeld. Kijkers vroegen zich af wat er gaande is. Dus Studio Rheden zocht het uit en ging kijken.

Aan de andere kant van de IJssel worden momenteel twee enorme windmolens gebouwd in Duiven. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van een hijskraan die dingen tot wel 150 meter hoog kan takelen.

De twee enorme windturbines worden 130 meter hoog. En met de wieken van 69 meter erbij worden ze ruim 200 meter. Om een idee te krijgen hoe hoog het is, de schoorsteen van de vuilverbrander in Duiven is slechts 90 meter hoog. Het enorme gevaarte blijft daar een maand staan. Maar bij slecht weer kunnen de werkzaamheden ook langer duren.

Tekst gaat verder onder foto

Raadselachtige object trekt de aandacht op Studio Rheden TV – Foto: Martin Slijper

Op Studio Rheden TV is dagelijks het laatste nieuws te zien. Dit wordt afgewisseld met live beelden van Knooppunt Velperbroek. Wil je thuis meekijken op tv, dat kan bij Ziggo op kanaal 42 en bij KPN op kanaal 1408. Kijk hier voor alle frequenties.

Online meekijken, klik boven aan deze pagina op TV. Maar de live beelden van Knooppunt Velperbroek zijn ook via YouTube te bekijken.

Zie ook: Ruim 200 meter nieuwe hoge windturbines belemmeren uitzicht