‘Dierense Dol Dwaze Dag’ keert terug op 1 juli

Callunaplein. Foto: Google Maps

– Dieren staat op zaterdag 1 juli in het teken van de ‘Dierense dol dwaze dag’. Dan organiseren ondernemers van het winkelcentrum in Dieren weer een grote braderie. Dit jaar met slechts 50 kramen. Deze zijn te vinden op de Wilhelminaweg en de Semmelweisstraat.

Op het Callunaplein staat van 10:00 tot 17:00 uur naast de plaatselijke horeca en de foodtrucks een podium met diverse muzikale acts.

Kinderen

Nieuw is op deze dag de rommelmarkt en kleedjesmarkt bij Diderna voor particulieren en kinderen. Voor de kinderen is er onder andere Clown Makkie die over de markt loopt met ballonnen. Ze kunnen ook geschminkt worden, een rondje maken in de draaimolen, springen op de bungee fly of het springkussen.

Drie jaar stilte

Na drie jaar stilte gaat de jaarmarkt eindelijk weer door. In 2022 was er te weinig animo van standhouders om de jaarmarkt door te laten gaan. De winkeliersvereniging wilde toen ongeveer 150 marktkramen maar dat lukte niet. En daarvoor ging de markt twee jaar niet door vanwege corona. Vroeger was de markt vooral bekend onder de namen: “Erica Jaarmarkt” en ‘Gelderse Jaarmarkt’.