Rijnstate Velp sluit de deuren voor patiënten

Rijnstate Velp. Foto: Martin Slijper

– Het nieuwe dagziekenhuis Rijnstate Elst opent maandag 26 juni om 07.45 uur officieel de deuren. En dat betekent dat Ziekenhuis Rijnstate in Velp de deuren gaat sluiten.

Ziekenhuis Rijnstate in Velp vlak naast knooppunt Velperbroek heeft donderdagavond al de deuren gesloten. Vrijdag worden de afdelingen verhuist naar Elst. Dat biedt vanaf maandag huisvesting aan bijna 30 specialismen.

Het pand aan de President Kennedylaan uit 1971 wordt afgebroken. De gemeente wil op deze plek een moderne, gevarieerde en duurzame woonwijk laten bouwen.

Rijnstate Velp – Foto: Martin Slijper

De vaste afdelingen uit Velp – Dermatologie, Oogheelkunde en het Pijncentrum – ontvangen vanaf dan nieuwe en bestaande patiënten in Rijnstate Elst. Ook Vitalys zal vanaf die dag ondergebracht zijn op deze vestiging, evenals de Poli-apotheek.

Het Rijnstate Allergiecentrum verhuist vanuit Velp naar Rijnstate Arnhem. En TravelClinicOost (TCO) verhuist naar zowel Rijnstate Elst als Rijnstate Arnhem.

Rijnstate Velp – Foto: Martin Slijper

Sluiting Velp

Met ingang vanaf maandag 26 juni is Rijnstate Velp gesloten voor patiënten. Ook de bloedafname locatie is vanaf maandag 26 juni gesloten. Er wordt door ZekerWeten / Dicoon nog gezocht naar een nieuwe vestiging in de buurt. Poli Zuid blijft open voor patiënten die voor een afspraak komen voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) of voor bloedafname en het inleveren van materialen. Kijk voor meer informatie op Rijnstate.nl.

Ziekenhuis Velp – Foto: Studio Rheden

Zie ook: Hypermodern ziekenhuis in Elst vervangt ziekenhuis Velp

Zie ook: Masterplan nieuwe woonwijk Velp aangeboden aan raad