Laatste tropische dag: vanaf maandag stuk frisser

Dit weekend zochten mensen het water op voor verkoeling. Foto: ANP

Na een tijdelijke afkoeling warmde Gelderland de afgelopen dagen weer flink op. Zondag scheen de zon uitbundig en werd het tropisch warm, met op veel plaatsen temperaturen van 30 graden en hoger. De zonaanbidders hebben hun beste dagen achter de rug, want vanaf maandag daalt het kwik aanzienlijk.

Volgens Weerplaza levert de nieuwe week verkoeling op en wisselvallig weer. Maandag brengt een westenwind koelere lucht en door een mix van zon en wolkenvelden wordt het dan 21 tot lokaal 25 graden. Dat is een stuk minder dan de 30+ die zondag nog op het programma staat.

Dinsdag daalt de temperatuur nog verder, dan kan het lokaal een frisse 20 graden worden. Er trekken dan ook enkele buien over Gelderland. Dit wisselvallige weer lijkt tot volgend weekend aan te houden. Daarna lijkt een hogedrukgebied onze provincie weer op te warmen.