Grootschalig drugslab in Rheden: Politie op zoek naar antwoorden

Opgerold drugslab ter illustratie. Foto: Politie.nl

– De politie was afgelopen donderdag na een melding massaal aanwezig om onderzoek te doen in een drugslab in Rheden. Dit vond plaats in een oude bedrijfshal op de Doctor Langemeijerweg vlak langs de spoorlijn. Het onderzoek in het drugslab duurde vele uren. Het zou mogelijk gaan om een synthetische drugslab.

De politie wil nog steeds niets bevestigen omdat de zaak nog in onderzoek is. Er zijn voor zover bekend ook nog geen aanhoudingen verricht.

Daarom is er op dit moment nog weinig bekend over het drugslab in het dorp Rheden. Gerrit Boks, eigenaar van de bedrijfshal, verhuurde de bedrijfshal al bijna vijf jaar aan een eenmansbedrijf wat handelde in import en export van fitnessapparatuur en zegt ook niet op de hoogte te zijn geweest van het drugslab.

Grootschalig drugslab in Rheden: Politie op zoek naar antwoorden – Foto: Martin Slijper

Op het terrein van de bedrijfshal, naast het braakliggende fabrieksterrein waar voorheen GS Staalwerken zat, was onder andere ook een PD-unit geplaatst voor politiespecialisten. Dit mobiele kantoor wordt vaak ingezet op plaatsen waar een omvangrijk delict heeft plaatsgevonden. Onder andere ook de LFO (Landelijke Faciliteit Ontmantelen) en recherche waren aanwezig om onderzoek te doen. Na het eerste onderzoek in de bedrijfshal hebben medewerkers van de Arnhemse omgevingsdienst (Odra) alles opgeruimd en verwijderd.

Het is niet bekend of de 3000 liter drugsafval ermee te maken heeft. Dit werd een week geleden gevonden in een busje in een woonwijk in Velp.

Steeds meer drugslabs

De politie heeft in 2022 twintig procent meer productielocaties van synthetische drugs ontmanteld dan in 2021. Maar het aantal hennepplantages en het aantal aangetroffen dumpingen van drugsafval daalde. In 2022 zijn in heel Nederland 105 productielocaties aangetroffen waar synthetische drugs, heroïne en/of cocaïne werden geproduceerd.

Zie ook: Busje met 3000 liter drugsafval dagenlang in woonwijk

Grootschalig drugslab in Rheden: Politie op zoek naar antwoorden – Foto: Martin Slijper

In de onderstaande video laat de politie zien hoe een drugslab kan aantreffen.