Parkeerplaats op A348 langs Rheden krijgt duurzame geluidswal

Snelweg. Foto: Mr. Pixabay

– Langs de A348 bij parkeerplaats Vale Waard in Rheden wordt in het voorjaar van 2024 een duurzame geluidswal geplaatst. De wal is ontworpen door studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen die er twee jaar geleden een wedstrijd mee wonnen.

Het geluidscherm met een hoogte van 3,6 meter brengt meerdere voordelen met zich mee. Het zorgt ter hoogte van de Steegse Haven voor geluidsreductie, het vangt hemelwater op, de bevestigde zonnepanelen voorzien in energie en het is goed voor de biodiversiteit.

De provincie Gelderland is trots op hun prestatie en kijkt uit naar de verdere ontwikkelingen. Provincie Gelderland: “Het is niet zomaar een geluidscherm, het is een symbool van vernieuwing en een stap richting méér milieuvriendelijke wegen en bouwwerken.”