Dierense jaarmarkt trekt weinig publiek na drie jaar afwezigheid

Dierense jaarmarkt trekt weinig publiek na drie jaar afwezigheid. Foto: Daisy Sytema

– Na drie jaar stilte was er dit jaar eindelijk weer een jaarmarkt in Dieren. Maar de ‘Dierense Dol Dwaze Dag’ is compleet in het water gevallen. Bezoekers vonden het niet gezellig, er waren te weinig kraampjes en ze stonden te ver uit elkaar. Daarnaast kwam de regen met bakken naar beneden.

Voor de organisatie een grote teleurstelling, er kwamen maar zeer weinig mensen naar de markt op de Wilhelminaweg en de Semmelweisstraat in het winkelcentrum in Dieren waar niet meer dan 50 kraampjes stonden.

Dierense jaarmarkt trekt weinig publiek na drie jaar afwezigheid – Foto: Daisy Sytema

Drie jaar stilte

In 2019 kwam na 45 jaar een einde aan de ‘Erica Jaarmarkt’, ook bekend onder de ‘Gelderse Jaarmarkt’. Toen kwamen er nog zo 25.000 mensen naar de markt waar 150 kraampjes stonden.

In 2020 en 2021 had de organisatie van de markt te maken met corona. En in 2022 was er te weinig animo van standhouders om de jaarmarkt door te laten gaan. De winkeliersvereniging wilde toen 150 marktkramen naar Dieren laten komen, maar dat lukte niet.

Dierense jaarmarkt trekt weinig publiek na drie jaar afwezigheid – Foto: Daisy Sytema