Bekende Velpenaar Frans Udink (72) gevonden, maar helaas overleden

Frans Udink overleed in een Duits ziekenhuisbed. Foto: Privéfoto

– De sinds begin juni vermiste Frans Udink (72) uit Velp blijkt te zijn overleden in een Duits ziekenhuis. Dat bevestigt zijn broer maandag tegen Omroep Gelderland. Naar Frans werd wekenlang intensief uitgekeken.

“Ik ben vandaag door de Duitse politie gebeld. Zij vertelden mij dat Frans is overleden in een ziekenhuis in Leverkusen. Daar werd hij op 6 juni binnengebracht en op 21 juni is hij overleden”, zegt Bennie, die dagenlang op zoek was naar zijn oudere broer. “Ik ben er aardig van ontdaan.”

Bekende verschijning

Frans had een verstandelijke beperking en was in Velp een bekende verschijning omdat hij alles en iedereen groette. Hij is vrijwel zeker zelf in de trein naar Duitsland gestapt, mogelijk via Oberhausen. Hij kwam uiteindelijk terecht op het station van Leverkusen.

“Daar kwam hij niet door de poortjes van de kaartjescontrole heen en toen is de politie erbij gekomen. Omdat Frans ook in de war was, hebben ze hem naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij uiteindelijk dus overleden”, zo vertelde zijn broer Bennie tegen Omroep Gelderland.

‘Hij was gewoon op’

Waaraan Frans precies overleed, weet zijn broer nog niet. “Frans was eigenlijk gewoon op, en hij was slecht verzorgd. Misschien dat ze daarom in Duitsland ook niet wisten wie hij precies was, al droeg hij een label met een telefoonnummer bij zich. Uiteindelijk belde de politie mij dus op dat nummer.”

Naar Duitsland gaat Bennie vooralsnog niet. “Frans komt weer terug naar Nederland. Maar daarvoor moeten we eerst nog een hele hoop regelen.” De familie vraagt verder om rust om alles te verwerken en te laten bezinken.

Zie ook: Vermiste Frans Udink al ruim een maand spoorloos
Zie ook:
Frans (71) al maand spoorloos, maar zijn broer houdt hoop
Zie ook: Opnieuw gezocht naar Frans, maar nog steeds is hij spoorloos
Zie ook:
Politie en brandweer zoeken naar Frans in vijver bij Velperbroek
Zie ook:
Paragnost helpt familie van vermiste Frans Udink zoeken
Zie ook:
Vermiste Frans uit Velp lijkt gezien in Doetinchem, politie schakelt Burgernet in
Zie ook:
Zoeken naar vermiste Frans (72) gaat door
Zie ook:
Bennie zoekt al dagen zijn vermiste broer Frans: ‘Dat maakt me wel verdrietig’
Zie ook:
Frans (72) is al dagen spoorloos, familie bezorgd