Boswachters organiseren wandeling op landgoed Biljoen

Kasteel Biljoen Velp. Foto: Floor ten Brink

– De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zondag 16 juli weer een wandeling over landgoed Biljoen in Velp. Dit landgoed is een voorbeeld van een landgoederenlandschap met een kasteel en bijbehorend koetshuis, pachtboerderijen, beken en vijvers, een parkbos en weiden.

De natuur van het landgoed is volgens de boswachters zeer bijzonder: er staan oude bomen, er loopt een beek en er zijn veel waterpartijen met cascades. Bovendien komen er bijzondere en soms zeldzame plant- en diersoorten voor. Een aantrekkelijk gebied dus om doorheen te wandelen.

De boswachter besteedt aandacht aan de historie, cultuur en natuur van het landgoed. Kasteel Biljoen is te zien, maar het is niet geopend voor publiek, evenals het privé-gedeelte van het park achter het kasteel. Op dit moment huurt miljonair Marnix Heersink het kasteel. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.