Derde Velleper Donderdag terug van weggeweest

Velleper Donderdag. Foto: Martin Slijper

– Dit jaar krijgt Velp drie Velleper Donderdagen. De eerste commerciële braderie in de hoofdstraat van Velp is op 27 juli. De tweede en derde staan gepland op 3 augustus en 10 augustus. De Velleper Donderdagen duren op alle dagen van 11.00 uur tot 21.00 uur.

Velp had oorspronkelijk twee Velleper Donderdagen en een ‘Volop Velp’. Maar dit laatste evenement, bedoeld als tegenhanger van de ’Velleper Donderdag’ werd vlak voor de derde keer weer gecanceld, er was te weinig interesse.

Niet iedereen is blij

Overigens waren heel veel ondernemers niet blij met nog één Velleper Donderdag’. Slechts 42.9% van alle ondernemers in Velp zei meteen ja tegen een derde Velleper Donderdag. De rest zei nee (35,7%) of het maakt niet uit (21,4%). Bij de inwoners van Velp is geen referendum gehouden.

Marcel Van Roosmalen

Bijzonder is dat op de eerste Velleper Donderdag Marcel Van Roosmalen zijn nieuwe boek tussen 15 en 16 uur aan de kraam van boekhandel Jansen & de Feijter komt signeren. Van Roosmalen heeft achttien jaar in Velp gewoond. Zijn nieuwe boek Totaal 2 bevat zijn ‘beste columns’, waarbij de radio- en televisiecolumns via een QR-code in het boek te zien en te beluisteren zijn.

Velleper Donderdag

Na 37 lange jaren werden de Velleper Donderdagen in 2017 teruggebracht van vier naar twee dagen. In 2020 en 2021 waren er door corona geen Velleper Donderdagen. In 2022 werd de 40ste keer Velleper Donderdag in het centrum van Velp georganiseerd door ondernemersvereniging BIZ Centrum Velp, ook bekend onder de naam Veelzijdig Velp.