LandgoedMarkt Hof te Dieren zet de deuren weer open

LandgoedMarkt Hof te Dieren. Foto: Youp Cretier

– Domein Hof te Dieren, zet op zondag 9 juli weer de deuren van de wijngaard open voor het 16de jaar. Dan is er weer een LandgoedMarkt. In de wijngaard staan kraampjes opgesteld met producten op het gebied van home, food, garden en diverse streekproducten.

“Een heerlijk evenement voor sfeerproevers, fijnproevers en levensgenieters”, zegt wijngaardenier Youp Cretier. De LandgoedMarkt duurt van 11.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk. Wie zondag niet kan, elke tweede zondag van mei, juni, juli, augustus, september en oktober is de wijngaard opengesteld.

Al sinds 1992 is het terrein van de wijngaard biologische grond. Om een spreiding in de oogsttijd en daarmee in het bedrijfsrisico te verkleinen, heeft de wijngaard acht druivenrassen. De wijngaard is aan drie zijden ommuurd met een bakstenen muur uit 1885 en is aangelegd om een zogenaamd meso-klimaat te creëren voor de wijngaard. En naast de wijngaard ligt Kwekerij Hof te Dieren. Het park van het Hof te Dieren is ook enkele malen per jaar opengesteld. Dit kan ook tijdens de Landelijke Open Monumentendagen op zaterdag 9 en zondag 10 september.