Samen vissen met bewoners van Rhederhof Rheden

VELP – Robert van hengelsportvereniging HSV de Winde uit Velp gaat woensdag samen met bewoners van Rhederhof in Rheden vissen. Vissen is namelijk een mooie manier om deze mensen weer in contact te brengen met elkaar en de natuur.

Vissen voor bewoners van zorgcentra is tijdens dit visuitje een unieke ervaring. Een kwart van de bewoners komt namelijk niet meer buiten omdat ze dat zelf niet meer kunnen of omdat er geen begeleiding voor is. Uit onderzoek blijkt dat juist voor deze kwetsbare groep contact met de natuur positief bijdraagt aan hun gezondheid en welzijn.

Voor zorgcentra, door hengelsportverenigingen

Stichting Samen Vissen zorgt ervoor dat de deelnemers een dagdeel kunnen vissen met vrijwilligers van de lokale hengelsportvereniging. Hierdoor wordt het vissen voor hen weer toegankelijk en kunnen zij regelmatig genieten van een dagje buiten. Dat levert gezellige dagen op vol vrolijkheid en vaak mooie herinneringen aan vroeger.

Tijdens het visuitje zorgen de vrijwilligers van de hengelsportvereniging voor hengels, aas, voer en ‘vistechnische’ begeleiding tijdens het vissen. De begeleiders van het zorgcentrum brengen de deelnemers naar de waterkant en zorgen voor stoelen, een hapje en een drankje en zorgbegeleiding. En daarna kan het vissen beginnen.