Vitesse is de voetbaldroom van Andy Visser uit Dieren

Andy Visser. Foto: Omroep Gelderland

– Dierenaar Andy Visser maakt sinds dit seizoen deel uit van de selectie van Vitesse. Hij speelde ruim een jaar geleden nog anoniem in de derde klasse bij VV Dieren.

“Het is heel snel gelopen, dat is voor mij meer dan een droom. Ik krijg vertrouwen en mag ook nog minuutjes maken. Vroeger ging ik met mijn vader en mijn broer naar het GelreDome en dan voetbal ik nu samen met jongens naar wie ik vroeger opkeek”, aldus Andy.

“Ik kom uit Dieren, maar mijn vader komt wel uit Arnhem. En dan groei je echt op met Vitesse in het hart. Het moet allemaal nog bezinken, maar het is allemaal heel gek om mee te maken.”

Andy stapte vorig jaar over van derdeklasser VV Dieren naar MASV in de eerste klasse. Bij de Arnhemse amateurclub was Dennis van Beukering zijn trainer, de broer van Velpenaar Jhon van Beukering.

En daar had Andy heel veel aan. “Toen ik aankwam daar, was ik een beetje een luie jongen. Dat harde werken is er ingeslepen, daar heb ik nu profijt van. Echt geweldig hoe ik bij MASV ben opgevangen, daar ben ik ze nog hartstikke dankbaar voor”, zo vertelt hij tegen Omroep Gelderland.

“Ik heb me daar echt door kunnen ontwikkelen. Ik trok mezelf echt op aan de goede voetballers met wie ik speelde. Nu is het hard werken en het is aan de bal soms wennen, omdat het op een nog hoger niveau is. Ik probeer mijn intensiteit en het harde werken op honderd procent te houden, dat ik elke wedstrijd elke minuut volle bak ga.”