Postkantoor in Rheden verdwijnt, Landwinkel De Munnikenhof blijft

Landwinkel De Munnikenhof. Foto: Martin Slijper

– Landwinkel De Munnikenhof in Worth-Rheden is al ruim twee jaar een service punt waar iedereen zijn postpakketje heen kan brengen of ophalen. Maar op zaterdag 22 juli is de laatste dag. Het PostNL service stopt namelijk maar Landwinkel De Munnikenhof blijft.

Bas Groenewoud is samen met zijn ouders eigenaar van De Munnikenhof. Hij verzorgt de pakketjes al twee jaar met veel plezier. En hij vindt het leuk om het erbij te doen, ook al heeft hij het druk genoeg met zijn eigen landwinkel.

Maar de laatste tijd wordt het steeds drukker. Voorheen was Coop / Plus ook een servicepunt. Maar toen dat stopte was het servicepunt van Bas nog het enige adres waar Rhedenaren terecht konden. Het aantal pakjes steeg per dag ineens van 15 naar 100. En daardoor kreeg Bas het wel erg druk en de vergoeding van PostNL is niet hoog genoeg om extra personeel aan te nemen.

Landwinkel De Munnikenhof – Foto: Martin Slijper

Hij stopt er nu mee omdat de PostNL pakketjes te veel druk leggen op de winkel. Bas komt niet meer toe aan zijn dagelijkse werkzaamheden. Hij wil graag zijn klanten goed blijven bedienen en adviseren. En daar is nu te weinig ruimte voor. Komende zaterdag sluit het postkantoortje.

Bas Groenewoud werkt al ruim 10 jaar in de Landwinkel, wat goed te combineren is met zijn professionele zorgboerderij op agrarisch gebied. Daarnaast heeft hij nog veel dieren rondlopen, denk aan paarden, geiten, hertjes, kamelen en alpaca’s.

Landwinkel De Munnikenhof – Foto: Martin Slijper

Waar moet ik nu mijn pakje afgeven?

Wie vanaf volgende week een pakketje wil brengen of ophalen kan het beste terecht bij The read Shop in Velp. En in Ellecom bij Banketbakkerij Samberg aan de Friedhof. Dit zijn de dichtstbijzijnde PostNL service punten in de buurt.

In Rheden zit bij supermarkt Plus nog wel een pakketautomaat om een pakket op te halen als je niet thuis bent. Een pakketje retour sturen kan daar niet.