Rheden controleert garageboxen op criminele activiteiten

Rheden controleert garageboxen op criminele activiteiten. Foto: Martin Slijper

– In de strijd tegen criminaliteit is eind juni in de gemeente Rheden een grootschalige controle van garageboxen uitgevoerd. In twee garageboxen werden goederen aangetroffen die verband houden met hennepteelt.

De gemeente Rheden heeft de controle samen met de integrale veiligheidspartners (zoals Omgevingsdienst Regio Arnhem, Douane, Vivare en politie ter ondersteuning) uitgevoerd. Er zijn ongeveer 50 garageboxen gecontroleerd in Velp. Volgens een persbericht zijn er weinig bijzonderheden aangetroffen, op de hennep-gerelateerde goederen in twee garageboxen na.

Veiligheid

De controle van de garageboxen is bedoeld om de veiligheid en leefbaarheid in buurten te verbeteren. Garageboxen worden soms als ontmoetingsplaatsen voor criminelen gebruikt of als opslagplaats voor drugs, wapens of gevaarlijke stoffen. In ernstige gevallen kan misbruik tot gevaarlijke situaties leiden. Denk aan brandgevaar, overlast en aantasting van de gezondheid van omwonenden en naastgelegen gebruikers.