Gevaarlijke honden vallen mensen aan in Rheden

Gevaarlijke honden vallen mensen aan in Rheden. Foto: Mr Pixabay

– De politie is op zoek naar mensen die op zondag 9 juli getuige waren van een heftig incident ter hoogte van de Beatrixlaan in Rheden. Daar zijn twee mensen gebeten door zeer agressieve honden.

Het incident tussen 19.15 en 19.45 uur maakte veel indruk bij de Rhedenaren in de buurt. Mensen liepen met stokken de straat op en er was een hoop gegil en geschreeuw te horen van mensen die overstuur waren.

Loslopende agressieve honden

Volgens de politie zijn er twee honden op straat terechtgekomen in de buurt van de Emmeweg, de Beatrixlaan en de Broekveldseweg. Die hebben daar twee andere honden aangevallen. Deze honden hebben hierbij bijtwonden opgelopen.

Daarnaast zijn er ook twee personen gebeten door de honden. Eén van deze personen is voor de zekerheid naar de huisarts gegaan, maar in beide gevallen zou het gaan om lichte verwondingen. Er zijn voor alsnog geen aanhoudingen verricht.

Amerikaanse Stafford

Volgens buurtbewoners gaat het hier om de Amerikaanse Stafford. Dit zijn vaak gespierde, agressieve kortharige honden met het uiterlijk van zowel een ‘bull’ als een ’terriër’. Op de melding kwamen vier politieauto’s af omdat de agressieve honden vrij rond liepen en andere honden en mensen aanvielen.

Oorzaak

De oorzaak van het incident is nog niet duidelijk, dit wordt nog onderzocht. Volgens bewoners in de buurt zou het om een meningsverschil gaan tussen de eigenaar van de honden en andere buurtbewoners. Mensen zouden veel last hebben van de hard blaffende agressieve honden en de eigenaar van de honden.

Zie ook: ‘Heb geschreeuwd en gegild’, vertelt slachtoffer hondenaanval

Buurtonderzoek

De politie is meteen een buurtonderzoek gestart. Ze is op zoek naar camerabeelden en getuigen die honden hebben zien lopen. Daarnaast wil men weten wie de bijtincidenten heeft gezien of andere aanvullende informatie heeft. Wie informatie heeft kan dit melden bij de politie onder kenmerk 2023313111. De politie bellen kan op 0900-8844. Maar het mag ook anoniem via 0800-7000. Mailen kan via ocp.ijsselwaarden@politie.nl.

Dit moet je doen als je hond wordt aangevallen.