A12 tussen Velperbroek en de Duitse grens afgesloten

Snelweg. Foto: Mr. Pixabay

– Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de A12 tussen knooppunt Velperbroek en de Duitse grens. In verband met de werkzaamheden zal de A12 tussen 21 augustus en 13 september worden afgesloten.

Dit zal gebeuren in de avonden en nachten in 4 fasen van 21.00 tot 05.00 uur. Weggebruikers moeten dan rekening houden met omleidingsroutes en een extra reistijd tot 30 minuten.

Werkzaamheden A12

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het herstel en vervangen van asfalt. Rijkswaterstaat sluit de weg volledig af in verband met de hoeveelheid werkzaamheden en vanwege de veiligheid.

Om hinder voor de weggebruiker te beperken wordt er in de avonden en nachten gewerkt. De werkzaamheden verlopen in 4 fases, waarbij achtereenvolgens Velperbroek-Zevenaar, Zevenaar-Velperbroek, Zevenaar-Duitse grens en Duitse grens-Zevenaar worden aangepakt.

Sommige afsluitingen duren langer dan andere, omdat het wegdek niet op alle plekken evenveel herstel nodig heeft. Zo kan de afsluiting van de ene weghelft 2 dagen duren en de andere meer dan 5. Kijk voor meer informatie op de website van Rijkswaterstaat.

Een overzicht van de werkzaamheden aan de A12. – Foto: Rijkswaterstaat