Partner van Delta verliest meetgegevens, Velp moet langer wachten op glasvezel

Gasleiding geraakt bij aanleg eerste glasvezel in Velp. Foto: Martin Slijper

– Velpenaren moeten opnieuw langer wachten op Delta voor ze gebruik kunnen maken van internet en tv-kijken via glasvezel. Delta weet namelijk niet meer bij welke klanten al een glasvezelkabel ligt en waar al een glasvezelkastje thuis is aangesloten.

Meetgegevens niet opgeslagen

Delta zegt dat TopFiber, een externe aannemer, sinds kort met een nieuw systeem werkt, dat bestaande gegevens niet goed heeft opgeslagen. Daardoor zijn bij telecomaanbieder Delta meetgegevens niet opgeslagen en moet TopFiber bij veel mensen thuis nieuwe afspraken inplannen, om de situatie te bekijken en de technische meetgegevens opnieuw te verkrijgen.

Hierdoor kan het nog lang duren voor de eerste klanten daadwerkelijk internet kunnen krijgen. Daarnaast moet het bedrijf ook nog de vier grote glasvezelcentrales aansluiten voor de eerste klanten worden aangesloten.

Ziggo, KPN of glasvezel?

Veel mensen weten overigens niet welke keuze ze moeten maken. Delta Fiber wil graag één van de vier grootste internetproviders van Nederland worden. Maar is overstappen naar glasvezel wel verstandig? En wat is eigenlijk het verschil tussen KPN, Ziggo of Delta?

Bij een Ziggo kabel- en KPN dsl-verbinding zijn de uploadsnelheden vaak iets lager. Bij glasvezel is de uploadsnelheid hoger. Maar de gemiddelde huishoudens merken erg weinig van het verschil. Mensen die overstappen naar glasvezel zijn vaak niet tevreden met de huidige verbinding of met de prijs en willen daarom glasvezel uitproberen. Wie overstapt moet er wel rekening mee houden dat klanten van Ziggo de televisiekwaliteit beter vinden, zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Zie ook: Velp moet nog maanden wachten op glasvezel
Zie ook: Glasvezelprovider Delta geeft misleidende aanbiedingen