Speciaal fietspad voor studenten in Velp is klaar maar erg onveilig

Fietspad voor studenten in Velp krijgt een naam. Foto: Martin Slijper

– Studenten van de onderwijsinstellingen Van Hall Larenstein, Yuverta en HAN University of Applied Sciences hebben een speciaal fietspad gekregen. Dat zorgt ervoor dat de scholen onderling beter bereikbaar zijn. Maar studenten denken dat het erg onveilig is.

Het fietspad van nog geen kilometer lang loopt van de Lange Water in Arnhem langs het spoor tot de Zuider Parallelweg in Velp vlak bij Van Hall Larenstein.

Het fietspad is betaald door de gemeenten Rheden en Arnhem. Het kostte ruim 1,4 miljoen euro. De provincie Gelderland heeft 75% subsidie beschikbaar gesteld. Dit betekent dat de gemeente Rheden zelf 152.000,- moest meebetalen voor 360 meter fietspad.

Onveilig

Volgens de twee gemeenten is het nu iets makkelijker om snel met de fiets van Velp in Arnhem te komen via het volledig rood geasfalteerde fietspad. Door het nieuwe fietspas hoeven de studenten 2 minuten korter te fietsen. Maar na de oplevering bleek het ook erg onveilig te zijn volgens studenten en bewoners uit de buurt.

Fietspad Velp – Arnhem – Foto: Martin Slijper

Ondanks alle verkeersborden is het fietspad niet overzichtelijk aan de kant van Arnhem. Er is een onoverzichtelijke kruising gecreëerd bij de Lange Water. Daarnaast mogen er op het Arnhemse gedeelte van het fietspad ook auto’s op rijden. Studenten denken dat het niet lang duurt voor het daar mis gaat.

Mensen die daar dagelijks hun hondje uitlaten zijn ook niet blij: “Over een week beginnen de scholen weer, het is afwachten hoelang het goed gaat“, zo vertelt een bewoner bij het spoor.

Zie ook: Rheden en Arnhem creëren speciale fietsroute voor studenten