Wandeling rond de Gelderse Toren bij Spankeren

Gelderse Toren. Foto: Jeanet van den Barg

– IVN Oost-Veluwezoom organiseert op 27 augustus een excursie met gids naar het dorp Spankeren en de Gelderse Toren. De toren in een markant gebouw aan de weg van Dieren naar Zutphen. De geschiedenis hiervan gaat terug naar 1535.

Naast de geschiedenis van deze toren en zijn bewoners maken bezoekers ook kennis met de geschiedenis van het dorp Spankeren. Hier staat de oudste kerk van de Veluwezoom, maar de geschiedenis gaat nog veel verder terug. Tijdens deze wandeling vertellen de gidsen over deze geschiedenis, maar ook over de natuur die we tegenkomen.

De excursie start om 14.00 uur op de parkeerplaats van De Luchte aan de Zutphensestraatweg 45 in Spankeren. De route gaat grotendeels over verharde wegen en is 6 km lang. Let op: momenteel is de N348 afgesloten voor autoverkeer, de parkeerplaats is bereikbaar door de borden te volgen. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.