Bibliotheek Dieren draait beslissing hoge boete terug

bibliotheek. Foto: Pixabay

– Lotte is tijdens haar vakantie in Slovenië alles kwijtgeraakt door noodweer. Alles was weggespoeld, de vouwwagen, de auto en alle persoonlijke spullen. Maar ook twee boeken van de bibliotheek.

Van de verzekering krijgt ze alleen de dagwaarde terug. Om alle spullen weer opnieuw te kopen moeten ze heel veel geld bijleggen. Bij bibliotheek Dieren wilde ze uitleggen hoe de boeken verloren zijn gegaan. Desondanks kreeg ze vorige week te horen dat ze gewoon de nieuwwaarde moest terugbetalen, 200 euro. En daar was ze niet blij mee.

Lotte: “Ik heb zelf nu ook diverse claims lopen en ik krijg nergens de nieuwwaarde voor terug, overal wordt gerekend met dagwaarde. En dan zou ik voor een stel oude biebboeken ineens de nieuwwaarde moeten betalen?

Zie ook: Lotte: “De bibliotheek Dieren moet zich rot schamen”

De nieuwwaarde was 200 euro. Uiteindelijk was de bibliotheek het met Lotte eens dat het niet reëel was om de nieuwwaarde te rekenen, dus werd het 140 euro. En ‘vanwege de uitzonderlijke situatie’ neemt de bibliotheek de helft voor haar rekening. Uiteindelijk betaald ze nu nog 70 euro. “Een stuk schappelijke“, aldus Lotte.