Fenneke fotografeert Posbank in bloei, maar is niet de enige

Fenneke Vissher op de Posbank. Foto: Benjamin Beernink

– De heide op de Posbank staat volop in bloei. Reden genoeg voor fotografen om een zo uniek mogelijk plaatje te schieten. Fenneke Vissher is een van die fotografen en staat meerdere keren per week in alle vroegte klaar om de zonsopgang vast te leggen.

Het is volgens Fenneke hét moment om de Posbank, officieel het Herikhuizerveld, in beeld te brengen. Maar zij is niet de enige, merkte zij kortgeleden: ‘‘Ik kwam naar boven gefietst. Daar stonden minimaal twintig fotografen klaar. Die waren al bezig met fotograferen.’’

In een Facebookgroep met natuurliefhebbende fotografen vroeg zij of dat normaal was. Vissher kreeg als antwoord: ‘’Het was rustig, soms zijn het er nog veel meer.’’ De concurrentie ligt dus op de loer, maar Fenneke gaat de uitdaging niet uit de weg om een bijzondere en unieke foto te maken: ‘’Ik had mijn statief dus laag gehouden. Daardoor heb je al een andere compositie dan zij. En iedereen gebruikt andere instellingen, andere nabewerking, net een andere hoek of een ander onderwerp.’’ Daarnaast vertelt zij dat zij meestal zonder plan op pad gaat: ‘’Het is meestal wat ik tegenkom en daar probeer ik dan iets moois van te maken’’.

Het voelt voor de ‘Veluwe fotograaf’ iedere keer als thuiskomen op het moment dat ze de Posbank bezoekt: ‘‘Ik vind het altijd mooi om hier weer te zijn. We gaan vaak in Oostenrijk op vakantie. En dan komen we begin augustus thuis. En dan kom je hier. Dan is het helemaal niet erg om thuis te komen. Dan begint de heide te bloeien en dan ga ik lekker op pad met de camera.’’

De bloeitijd van de zogeheten struikhei loopt ongeveer van half juli tot half september. Dat betekent dat zowel de professionele als amateurfotografen nog even de kans hebben om de paarse heide in beeld te brengen.