Gemeente Rheden laat een boek schrijven over coronatijd

Typmachine. Foto: Mr Pixabay

– De gemeente Rheden laat een boek schrijven over de coronatijd en de gevolgen voor alle inwoners. Dat was een idee uit 2021 van de Adviesraad Sociaal Domein en het college van burgemeester en wethouders.

Het boek (werktitel: ‘Van alle kanten’) krijgt een oplage van 2500 en is straks gratis verkrijgbaar bij de servicebalies van de gemeente, dorpshuizen, bibliotheken en diverse boekhandels. Het boek wordt geschreven door journalist en schrijfster Maaike Kuyvenhoven uit Velp. Oorspronkelijk zou het in het voorjaar van 2023 uitkomen maar dat is tot het najaar uitgesteld. Op maandag 9 oktober wil Rheden het boek klaar hebben.

Deelnemers gezocht

Er zijn al bijna twintig mensen geïnterviewd over de pandemietijd. Toch zoekt Kuyvenhoven nog naar meer mensen, ook uit Rozendaal, die graag hun verhaal willen vertellen.

Hoe heb je de coronatijd ervaren? Hoe vierde je een feestje buiten, op afstand van elkaar, in plaats van binnen. Elkaar begroeten via het raam? Mondkapjes aan de kapstok? Alle geïnterviewden gaan ook op de foto.

Interesse

Interesse, neem contact op met Maaike Kuyvenhoven uit Velp, ze interviewt je graag. Je kunt haar mailen via ikwilmijnverhaalvertellen@gmail.com of bellen / appen op 06-41815122.

Corona – Foto: Pixabay