Spankeren kijkt terug op een geslaagd dorpsfeest

Wilspa Spankeren. Foto: Theo van der Meer

– Spankeren stond in het laatste weekend van augustus weer in het teken van Wilspa. In het centrum van Spankeren had Supportersvereniging Wilhelmina (SVW) onder andere weer een leuke rommelmarkt georganiseerd. Door het mooie weer was het al vroeg gezellig druk.

Op de rommelmarkt, die al sinds 1974 bestaat, en in 1982 de naam Wilspa kreeg (afkorting van Wilhelmina en Spankeren), kwamen weer duizenden mensen af. Deze werd gehouden op en rond de Dorpsweg en het Kerkplantsoen naast de muziektent en de dorpskerk. Daar stonden dit jaar 130 kramen waardoor het nog groter is dan de Velleper Donderdagen waar 105 verschillende standhouders stonden.

Ook dit jaar waren er diverse activiteiten zoals een mooie expositie over glas en keramiek in de Petruskerk. En muziekvereniging Wilhelmina-Spankeren verzorgde wederom optredens op de markt. En ‘s avonds was er weer een optreden van de band Jetset.

Wilspa Spankeren – Foto: Theo van der Meer
Wilspa Spankeren – Foto: Theo van der Meer
Wilspa Spankeren – Foto: Theo van der Meer
Wilspa Spankeren – Foto: Theo van der Meer
Wilspa Spankeren – Foto: Theo van der Meer
Wilspa Spankeren – Foto: Theo van der Meer
Wilspa Spankeren – Foto: Theo van der Meer