Kermisexploitant overleden na opstootje: ‘Hij kende alle kermissen’

Overleden man was kermisexploitant . Foto: News United

– In de kermiswereld is geschokt gereageerd op het overlijden van een 57-jarige kermisexploitant uit Laag-Soeren. De man overleed gisteravond in Deventer bij een opstootje. Het is onduidelijk wat er gebeurd is.

Volgens Atze Lubach, voorzitter van de Bond van Kermisbedrijfhouders en woordvoerder namens de familie, was de man een bekende in de kermiswereld. “Hij kende alle kermisterreinen in Nederland. Hij kreeg het altijd voor elkaar om de grote vrachtwagens door kleine straatjes op de kermispleinen te krijgen. Het nieuws is ingeslagen als een bom. Vooral omdat we niet weten wat er gebeurd is.”

De kermisexploitant raakte volgens de politie onwel na een opstootje bij een wegafzetting op de Siemelinksweg (N348) in Deventer. Reanimatie mocht niet baten. De politie hield naderhand twee mannen aan, een 36-jarige man uit Rossum en een 52-jarige man uit Hengelo. Wat is rol is van beide mannen is onbekend.

Het slachtoffer is al tientallen jaren kermisexploitant. Zo heeft hij een wagen waar je kunt touwtje trekken en blikgooien. Ook chauffeerde hij geregeld voor anderen, zo was hij gisteravond onderweg met een wagen met grijpertjes. In de kermiswereld is zijn overlijden het gesprek van de dag. “Iedereen heeft het erover in onze groepsapp”, zegt een exploitant die zijn overleden collega goed heeft gekend.

Veel vraagtekens

De nabestaanden zijn samengekomen en zitten met veel vragen. Volgens een zegsman is de familie afgelopen nacht op de hoogte gebracht van het overlijden, maar hebben ze van de agenten niet gehoord wat er precies is gebeurd. Ze hopen gauw meer duidelijkheid van de politie te krijgen.

De forensische opsporing van de politie heeft gisteravond en vannacht onderzoek gedaan. Meerdere getuigen en betrokkenen zijn overgebracht naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. De rol van de twee aangehouden mannen bij het overlijden van de 57-jarige man wordt nader onderzocht, meldt de politie.