Bewoner probeert brand in Rheden te blussen met tuinslang

Bewoner probeert brand in Rheden te blussen met tuinslang. Foto: Martin Slijper

– De vrijwillige brandweer van Rheden en de politie kregen dinsdagmiddag een melding van een klein buitenbrandje op de Waardweg in Rheden. De brand werd rond 12:45 uur gemeld. Nog geen drie minuten later werd de melding van prio 2 opgeschaald naar een prio 1 melding waardoor een snelle reactie was vereist.

De bewoner van het huis had al een moedige poging ondernomen om de brand onder controle te krijgen toen de brandweer arriveerde. De bewoner was al druk aan het blussen met een tuinslang. Desondanks was de brand al flink opgelaaid en had deze veel schade aangericht aan de tuin.

De brand trok veel aandacht van buurtbewoners en nieuwsgierige omstanders, die toekeken hoe de brandweer hun best deed om de vlammen te bedwingen.

Door de brand is de halve tuin door de vlammen verloren gegaan inclusief de coniferen. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk iets smeulends in de afvalcontainer, zo vertellen bewoners uit de buurt.