Tweetal vrijgelaten na dood kermisexploitant

De politie kwam naar de plek in Deventer na het incident. Foto: NewsUnited

– Het lichaam van de 57-jarige kermisexploitant uit Laag-Soeren, die zondagavond na een opstootje in Deventer overleed, is vrijgegeven. De familie heeft hem opgehaald. Twee wegwerkers die werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de man, zijn vrijgelaten.

Op dit moment is er geen grond om de twee verdachten langer in voorlopige hechtenis te houden. De verdenking blijft onveranderd, mishandeling met de dood tot gevolg. De precieze doodsoorzaak wordt nog onderzocht.

Eerder vandaag liet de politie weten dat de twee verdachten langer vast bleven zitten. Het zou gaan om een 36-jarige man uit Rossum en een 52-jarige man uit Hengelo. Hun rol in dit voorval wordt nog onderzocht.

De kermisexploitant raakte volgens de politie zondag onwel na een opstootje bij een wegafzetting op de Siemelinksweg (N348) in Deventer. RTV Oost schrijft dat de man onwel werd tijdens een aanvaring met twee aanwezige wegmedewerkers. Reanimatie mocht niet baten.