Bekladde regenboogpaden in Dieren weer schoon

Bekladde regenboogpaden in Dieren weer schoon. Foto: Martin Slijper

– De twee bekladde regenboogpaden op de Wilhelminaweg in het centrum van Dieren zijn weer schoongemaakt. De regenboogpaden werden in de nacht van zondag op maandag beklad met bedreigende en beledigende teksten.

De gemeente Rheden gaf meteen opdracht om de oversteekplaats schoon te maken.

Een woordvoerder liet eerder al weten dat Rheden een gemeente wil zijn waarin iedereen zich thuis voelt. “Er is ons dan ook heel veel aan gelegen om de kleuren te herstellen.” De gemeente heeft aangegeven aangifte te doen van de vernieling, zodat de kosten van het herstel op de daders verhaald kunnen worden.

Bekladde regenboogpaden in Dieren weer schoon – Foto: Martin Slijper

Regenboogpaden rechtsgeldig

Wie nog denkt dat de regenboogpaden (initiatief van GroenLinks) in Dieren wettelijk niet rechtsgeldig zijn heeft het fout. Zolang de ‘witte strepen’ niet ‘ook’ in regenboogkleuren zijn geschilderd, is het een zebrapad. Dus iedereen moet hier voorrang verlenen aan de voetgangers die aangeven te willen oversteken.

Als de witte strepen ook in regenboogkleuren zijn geschilderd, dan voldoet het niet aan de eisen van een zebrapad en is het officieel niet verplicht voorrang te verlenen.

Zie ook: Regenboogpaden beklad: ‘Weer een daad van haat’
Zie ook: Opknapbeurt voor regenboogzebrapad Dieren
Zie ook: Twee ‘gaybrapaden’ in Dieren, opening tijdens Coming Out Day