Dierentehuis in Velp start petitie om sluiting te voorkomen

Dierentehuis Arnhem. Foto: Martin Slijper

– Dierentehuis Arnhem aan de Larensteinselaan in Velp dreigt per 1 oktober 2023 te moeten sluiten. Volgens het bestuur is het niet verantwoord het dierenasiel komend najaar en winter open te houden.

Net als vorig jaar dreigt het bestuur wederom het pand te sluiten. En daarom is het nu een petitie gestart. “”Als er geen nieuw Dierentehuis wordt gebouwd, betekent dit dat zwerfdieren niet meer in onze regio kunnen worden opgevangen.

In 2022 stelde bestuurslid Klein Molekamp van het Dierentehuis ook al een ultimatum: “Voor 1 oktober zekerheid over garantie voor nieuwbouw, anders wordt het Dierentehuis begin 2023 gesloten.

De nieuwbouwplannen zouden al klaar liggen evenals het contract met de gemeente Arnhem. Maar de gemeente weigert het contract te tekenen volgens het bestuur, waarom is niet bekend. Mogelijk heeft het te maken met de enorme lening van 4.4 miljoen euro die gebruikt wordt om het nieuwe pand te bouwen.

Overbetuwe wil niet betalen

Naast Arnhem vangt het dierentehuis ook dieren op uit de gemeente Rheden en andere omliggende gemeentes. Dit zijn Rozendaal, Lingewaard, Duiven, Westervoort, Zevenaar, Doesburg en Overbetuwe. Maar de gemeente Overbetuwe heeft laten weten niet mee te gaan betalen onder de huidige voorwaarden.

Zie ook: Sluiting dierenasiel Arnhem dreigt
Zie ook:
Hoeveel betaalt gemeente Rheden aan Dierentehuis Arnhem?