Inspirerende tuinverhalen van Frans Nienhuis

Bibliotheek Velp. Foto: Martin Slijper

– In de bibliotheek van Velp deelt hovenier en bloemist Frans Nienhuis op woensdag 20 september zijn ervaringen met tuinieren. Dit doet hij tijdens de maandelijkse “Breek de Week” activiteit van de bibliotheek.

Tuinieren gaat niet altijd over rozen. Door schade en schande leerde Frans welke vaste planten het wel en niet goed doen, welke stijlen en stromingen er zijn, hoe je planten kunt vermeerderen en hoe je kunt inspelen op klimaatverandering. En dan maakt het niet uit of je een tuin of balkon hebt.

Frans: “Al meer dan 45 jaar tuinier ik en mijn interesse gaat vooral uit naar vaste planten en hun toepassing in de tuin. Door schade en schande heb ik geleerd welke planten het wel en niet doen in de tuinen waarin ik ze heb aangeplant. Ook heb ik in de loop der tijd ontdekt dat er stijlen en stromingen zijn voor het gebruik van vaste planten.

Een van de laatste ontwikkelingen is het semi wild tuinieren onder de noemer Dutch Wave, met als grote inspirator onze eigen Piet Oudolf uit Hummelo. Ik stel ook graag de wat onbekendere vaste planten en mijn ervaring ermee aan je voor.

De toegang is gratis en het vindt woensdagochtend plaats van 10.30 tot 12.00 uur op Den Heuvel 32 in Velp.