Kiwanisclub deelt 31.000 euro uit aan kinderen

Euro. Foto: Pixabay

– Kiwanisclub Rheden “De Veluwezoom” doneert voor de laatste keer aan goede doelen. De club houdt namelijk op te bestaan. De laatste 31.000 euro worden binnenkort uitgedeeld.

Door de veranderde tijden lukt het niet nieuwe jonge leden aan de club te binden. De gemiddelde leeftijd van de leden gaat gestaag omhoog en dus hebben de leden elkaar eens goed in de ogen gekeken en besloten de club op te heffen. Door al onze activiteiten, met o.a. de Pop-Up store, heeft voor een positief saldo gezorgd. Waardoor wij nog één keer kunnen uitpakken“, zo meldt de club.

Na rijp beraad heeft de club besloten het geld te geven aan goede doelen in de gemeente Rheden waarbij het geld ten goede komt van kinderen. De uitgekozen doelen zijn naast de kinderdorpen Bouwburg, Rhevak en Madierodam de Dierense Speeltuinvereniging en Meer Muziek in Klas Rheden.

In de ruim dertig jaar dat de club heeft bestaan is het een actieve club geweest en is het ze gelukt om ruim 180.000 euro aan tientallen goede doelen, in- en buiten de gemeente Rheden, te besteden. Komende zaterdag (16 september) reikt Sam Veen, de voorzitter van de Kiwanis club Rheden, de cheques, ter waarde van in totaal 31.000 euro, uit aan de vijf organisaties in een kindvriendelijke omgeving.