Zwemverenigingen PFC Rheden en ZVW ’74 gaan samenwerking aan

Lijsttrekker verkiezing in Biljoenbad. Foto: Studio Rheden

– De Velpse zwemverenigingen PFC Rheden en ZVW’74 uit Westervoort hebben onlangs in het Biljoenbad in Velp de handtekeningen gezet onder een samenwerkingsovereenkomst tussen de twee zwemverenigingen.

Afgelopen voorjaar werd zwembad De Pals in Westervoort zeer onverwachts gesloten. Dit betekende voor de zwemmers van ZVW’74 dat zij van het ene op het andere moment geen mogelijkheid meer hadden om hun sport te beoefenen.

PFC Rheden heeft daarop ZVW ’74 de helpende hand toegestoken door de club een aantal banen tijdens hun eigen trainingsuren aan te bieden. Daarnaast zijn de besturen van beide verenigingen met elkaar in gesprek gegaan over een eventuele samenwerking met ingang van seizoen ‘23/’24.

En met succes. Sinds 28 augustus trainen de wedstrijdzwemmers en banenzwemmers gezamenlijk, en staan de trainers van PFC Rheden en ZVW’74 ook samen aan de badrand. Tijdens dit seizoen wordt bekeken of het een succes is en of deze samenwerking naar meer smaakt.