Ellecom viert zondag een groot dorpsfeest

Rheden 450 jaar. Foto: Rheden

– Alle zeven dorpen van de gemeente Rheden staan dit jaar in het teken van ’Rheden 450 jaar’. De gemeente Rheden bestaat dit jaar namelijk op de kop af 450 jaar.

En die verjaardag wordt groots gevierd. In Ellecom start het feestje op zondag 24 september om 11 uur met een koffieconcert op het Friedhof.

Dat gebeurt met muziek van harmonieorkest De Club uit Didam met Ellecomse en Dierense muzikanten. Het orkest komt met 60 muzikanten en speelt muziek variërend van klassiek tot modern en van musical tot swingende hits.

Daarna volgt een dorpslunch. Dit begint om 12.30 uur. Dan treffen de dorpelingen elkaar op het dorpsplein bij een burenbuffet met zelf meegebracht eten, ook om te delen. Er is ook een optreden van Excelsior en de soulband Brand New Bag met roots in Ellecom. De middag wordt afgesloten met een optreden van soulband Brand New Bag.

Gemeente Rheden 450 jaar – Foto: Gemeente Rheden