Mooie opbrengt bij eerste Wijnfestival in De Steeg

Mooie opbrengt bij eerste Wijnfestival in De Steeg. Foto: Studio Rheden

– De bloeiende tuin van Kasteel Middachten in De Steeg was afgelopen vrijdagavond het decor van het eerste project van de stichting ‘Deel en geef door’.

Ondernemers, onderwijsinstellingen en de gemeente Rheden werden op dit evenement met elkaar verbonden, dat is dan ook de doelstelling van de Stichting ‘Deel en geef door’. Deze avond was een onderdeel van de viering van 450 jaar gemeente Rheden.

Diverse lokale wijnimporteurs lieten hun beste wijnen proeven terwijl de bezoekers contacten konden leggen en genieten van een ‘walking dinner’ omlijst met live muziek. De start was nat, niet alleen door de wijnen, maar vooral door de regen die gelukkig niet lang aanhield.

Organisator en voorzitter Paul de Lange is enthousiast: “Gaaf en spannend dat we als stichting zo’n event als dit wijnfestival voor de eerste keer hier op Middachten mogen organiseren. Prachtig als culinair event en de spin-off is een helpende hand bieden aan Stichting Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland en de Deelkastjes van Stichting Lokaal Rheden“.

Tijdens het festival werd er een veiling gehouden onder leiding van veilingmeester Carol van Eert, in het dagelijks leven burgemeester van de gemeente Rheden. Aan het einde van de avond werden er twee cheques overhandigd van elk 10.000 euro voor de twee lokale goede doelen.

Mooie opbrengt bij eerste Wijnfestival in De Steeg – Foto: Studio Rheden