Dorpsfeest in Rheden krijgt 4 themapleinen

Dorpskerk Rheden Foto: Martin Slijper
Dorpskerk Rheden Foto: Martin Slijper

RHEDEN – In Rheden wordt zaterdagmiddag (7 oktober) het laatste dorpsfeest gevierd van 10.00 tot 17.00. Het dorp viert het 450-jarig jubileum van onze gemeente onder andere op het Meester B. van Leeuwenplein bij de Rhedense Leeuw.

Meester B. van Leeuwenplein

Op het Meester B. van Leeuwenplein zijn diverse kinderactiviteiten, zoals workshops streetdance, trommelen, basketballen, en freerunning, muziek en een optreden van toneelvereniging de Rhederijckers.

Dorpskerk

Ook is er een kleine kunst- en brocante markt bij de Dorpskerk en is daar een foto expositie te zien met natuurfoto’ s van de 12-jarige Sem Scheerder uit Rheden. Daarnaast zijn er naast een draaiorgel en optredens van muzikanten ook diverse kraampjes waar kunstenaars uit het dorp hun werk laten zien en live tekenen en schrijven.

Dorpspomp

Op het marktplein bij de Dorpspomp in de Groenestraat is ook veel muziek tegenover de zaterdagmarkt. Hier staat alles in het teken van ‘vroeger’: ambachten als vlas en wol spinnen, imkeren, handwerk en middeleeuwse muziek op zelfgemaakte instrumenten.

Korenbloemstraat

Aan de Korenbloemstraat 21 in Rheden wordt een klaproostoer georganiseerd. Die gaat langs de drie gebruikers van ‘De Klaproos’. Op deze dag zet kunstlokaal AFF de deuren open van het atelier. IVN Oost-Veluwezoom vertelt iets over haar werkzaamheden en bij toneelvereniging ‘De Rhederijckers’ krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen.

Ons Huis

Op zaterdagavond vanaf 19.30 uur zijn de deuren van Ons Huis geopend. Vanaf 20.00 uur wordt het feest geopend door de Burgemeester Carol van Eert en Wethouder Gea Hofstede. Na de opening gaat de live band onder leiding van William Smulders & Lieke Grey er één groot feest van maken. De feestavond, georganiseerd door oranjevereniging Rheden voor Oranje, zal om 00:00 afgelopen zijn.

Kijk op www.wiekentrheden.nl voor het hele programma.