Nordic Walking is meer dan ‘lopen met stokken’

Nordic Walking Trail. Foto: Ingrid Pixabay

– We komen ze allemaal wel eens tegen in het bos. Mensen die wandelen met stokken. Maar waarom? Zaterdagochtend 7 oktober organiseert atletiekvereniging AV Gelre in Dieren weer een proefles Nordic Walking. Dan kunnen deelnemers ontdekken dat Nordic Walking meer is dan lopen met stokken.

Uit onderzoek blijkt dat Nordic Walking beter is dan wandelen. Bij Nordic Walking verbruiken we gemiddeld 20 procent meer energie dan bij een stevige ‘normale’ wandeling omdat we meer spieren gebruiken.

Tijdens de proefles maken deelnemers op een plezierige manier kennis met de basistechnieken van deze sportieve en gezonde manier van bewegen. De proefles start om 9.00 uur bij het clubgebouw van AVGelre en duurt 1,5 uur. Bevalt de les, dan kan daarna een basiscursus worden gevolgd. Aanmelden voor de proefles kan via Avgelre.nl.