Koninklijke Onderscheiding voor Martin Idema uit Velp

Martin Idema Velp. Foto: Facebook Rheden

– Martin Idema uit Velp is in de kerk ‘De Oude Jan’ door burgemeester Carol van Eert verrast met een Koninklijke onderscheiding. Dat heeft de gemeente Rheden begin deze maand bekendgemaakt via sociaal media. De 77-jarige Velpenaar Martin Idema is daar benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Martin kreeg deze onderscheiding omdat hij veel gedaan heeft op het gebied van cultuur en historie in onze gemeente Rheden. Zo is onder zijn leiding De Oude Jan uitgegroeid van kerkgebouw tot een multiculturele locatie.

In zijn werkzame leven was Martin directeur van adviesbureau Companen. Na zijn pensionering heeft hij in 2011, naast allerlei bestuurlijke functies, ook nog op verzoek van de Coöperatie Woonlinie Woudrichem (nu Bazalt Wonen) een woonvisie voor de Nederlandse gemeenten Sint-Eustatius en Saba geschreven.