Fakkels door brievenbus van influencer Blogmamma was een ‘geintje’

Woningbrand in Rheden. Foto: Martin Slijper

– Drie jongemannen uit Rheden, van 21, 22 en 24 jaar oud, hebben in december vorig jaar een levensgevaarlijke grap uitgehaald. Ze besloten een stadionfakkel door de brievenbus van een bekende influencer, bekend als Blogmamma, te duwen terwijl ze live uitzond op TikTok.

Wat als een ‘geintje’ bedoeld was, liep echter vreselijk uit de hand. De fakkel veroorzaakte een enorme grote brand in haar huis aan de Europalaan in Rheden, waaruit bewoonster Cynthia, ook bekend als Blogmama, op het nippertje kon ontsnappen, zo meldt Gelrenieuws.

Deze drie verdachten werden pas in maart dit jaar gearresteerd en hebben geruime tijd in voorarrest doorgebracht. Het Openbaar Ministerie eiste tegen twee van hen, de 21-jarige en de 22-jarige, een gevangenisstraf van dertig maanden, waarvan tien maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Deze eis werd gesteld vanwege beschuldigingen van brandstichting, inbraak bij een lokale sportclub en diefstal van koplampen. Voor de oudste verdachte was er onvoldoende bewijs met betrekking tot de brandstichting, dus werd een werkstraf van 120 uur geëist, evenals een straf gelijk aan de tijd die hij in voorarrest had doorgebracht, voor andere vergrijpen.

Dit drietal had eerder al vergelijkbare incidenten veroorzaakt tijdens hun roekeloze ‘avonturen’, waarbij ze slachtoffers schade en overlast bezorgden. Zo pleegden ze onder andere diefstal uit de fooienpot van een jeugdafdeling van een voetbalclub.

Tijdens de rechtszitting probeerden de verdachten elkaar de schuld in de schoenen te schuiven, wat aantoonde dat hun vriendschap definitief voorbij was. De advocaten van de twee jongste verdachten vonden de strafeis van het Openbaar Ministerie te zwaar en stelden voor om het voorarrest te laten meetellen, mogelijk aangevuld met een voorwaardelijke straf en een werkstraf. De rechtbank zal op 20 oktober uitspraak doen in deze zaak.

Zie ook: Blogmamma uit Rheden te gast in tv-programma Nadia op NPO 1 (uitzending)
Zie ook:
Brandende fakkel door brievenbus in Rheden, derde verdachte opgepakt
Zie ook:
Mannen aangehouden na brandstichting met fakkel
Zie ook:
Woningbrand in Rheden waarschijnlijk aangestoken