Politie tasert 31-jarige Velpenaar bij aanhouding

Politie. Foto: Martin Slijper

– De politie in Zevenaar heeft dinsdag een stroomstootwapen gebruikt om een man 31-jarige man uit Velp met een mes aan te houden. Het voorval begon met een melding van een lekgestoken autoband, maar liep naarmate de tijd vorderde uit de hand.

Wij kregen een melding van een lekgestoken band in Zevenaar“, vertelt de politie zelf op Facebook. “De eigenaar van de auto met de lekke band heeft een signalement van de verdachte en het steekwapen aan ons doorgegeven.

Hierop kwam de politie dinsdag al snel bij de woning van de verdachte terecht. Het gaat om een man van 31 jaar. Ze kregen de man ‘al pratend’ uit zijn huis. Maar toen sloeg hij om onduidelijke redenen op de vlucht.

‘Weigerde medewerking’

De verdachte negeerde ons verzoek tot stilstaan en onze waarschuwingen volledig“, vervolgt de politie. “Hij bleef medewerking bij zijn aanhouding voor vernieling weigeren.

De politie besloot hierop om een SSW (stroomstootwapen) te gebruiken. Eerst bleef het bij een waarschuwing. Volgens agenten bleef de verdachte tegenwerken. “Hierop hebben wij de taser gebruikt“, legt de politie uit. De verdachte werd aangehouden.

In de woning van de verdachte Velpenaar werd een ‘flink’ keukenmes aangetroffen. De man wordt verdacht van vernieling en het ‘niet verlenen van medewerking bij aanhouding’. “De man is ingesloten op bureau Arnhem en verhoord. De officier van justitie zal bepalen wat de gevolgen zullen zijn voor de man“, besluit de politie.