PvdA stelt vragen over beruchte rotonde in Velp

Archief rotonde Arnhemsestraatweg Velp. Foto: Martin Slijper

– Veel Velpenaren zijn nog steeds bezorgd vanwege de verkeersveiligheid. Op de rotonde aan de Arnhemsestraatweg / Nordlaan / Daalhuizerweg in Velp gebeuren veel ongelukken. De PvdA ziet dat ook en heeft inmiddels vragen gesteld.

Aan de ongelukken op de rotonde in Velp lijkt geen einde aan te komen. Volgens de partij staat de rotonde inmiddels op nr. 1 in de top tien van ongevallen in de gemeente Rheden.

Daarnaast heeft PvdA ook vragen gesteld over de Kanaalweg in Dieren waar ook regelmatig ongelukken gebeuren. De PvdA in Rheden wil nu graag weten hoe de verkeersproblematiek kan worden aangepakt op beide locaties.

Kanaalweg Dieren

PvdA hoopt dat de koersnota wegennet Eerbeek-Loenen kaders gaat stellen om de onveiligheid aan te pakken. De partij wil graag weten welke actieve rol de gemeente Rheden hierin gaat spelen om de verkeersonveiligheid op de Kanaalweg te verbeteren?

Rotonde Nordlaan in Velp

Uit een brief van BLIQ rapportage blijkt dat gekeken gaat worden naar eventuele verbeterpunten uit de verkeersveiligheidsscan. PvdA wil weten welke verkeersveiligheidsscan dit betreft en op welke termijn er nader gekeken wordt naar de verbeterpunten. De partij vraagt zich af of de verbeterpunten uitgebreid kunnen worden door gebruik te maken van nadere informatie, zoals ongevalsanalyses van de politie, ervaringen van omwonenden, videomateriaal etc. ?

Zie ook: Wanneer valt de eerste dode op de beruchte rotonde in Velp?