Kinderen in Rheden en Dieren vieren Halloween

Veel kinderen in Rheden vieren Halloween. Foto: Martin Slijper

– In Rheden wordt op vrijdagavond 27 oktober voor de derde achtereenvolgend jaar Halloween gevierd. Kinderen (en hun ouders) kunnen dan verkleed als griezel langs de deuren voor snoepjes. Dit kan zowel individueel als in groepjes, lopend of op de fiets, tussen 18.30 en 21.00 uur.

Doet jouw huis ook mee?

Zijn kinderen (en hun ouders) welkom om bij jou aan te bellen? Laat dit uiterlijk 25 oktober weten via www.halloweeninrheden.nl. Een dag voor het evenement, op donderdag 26 oktober, worden de deelnemende adressen bekendgemaakt waar kinderen verkleed langs kunnen gaan. In Rheden doen ruim 500 mensen mee.

Halloween in Rheden – Foto: Martin Slijper

Dieren

Ook in Dieren wordt dit jaar weer Halloween gevierd. Dat zal onder andere plaatsvinden op het Ericaplein tijdens de ‘Halloween kermis’ op 27, 28 & 29 oktober van 13.30 tot 23.00 uur. Op zaterdag is er ook weer een Halloween lichtjesmarkt van 12.00 tot 21.00 uur op het Callunaplein. En op zaterdagvond vanaf 18.30 uur is er een ‘Fright Night’. Dit is een parade door het centrum van Dieren, om 19.15 is de opening op het Ericaplein. En op zondag vanaf 14.00 uur is er een kindermiddag op het Ericaplein.

Dierense Speeltuin

Op vrijdag 20 oktober viert de Dierense Speeltuin ook met een paar honderd kinderen uit de omgeving Halloween. Er is een lampionnenoptocht en een ‘Spook-speeltuin’.

Kinderen lopen dan met lampionnen in de hand achter de ‘spooktrein’ aan door het dorp, dat is een bus in Halloween-sferen die lijkt op een trein. De stoet wordt afgesloten door een oprijwagen met veel ‘vogelverschrikkers’. Ze worden begeleid door vrijwilligers van de speeltuin, ouders en verkeersregelaars van de Avondvierdaagse.