‘Provincie moet handhaven vanwege wolf’, vindt Partij voor de Dieren

Wolven op de Veluwe Foto: Pixabay
Wolven op de Veluwe Foto: Pixabay

ARNHEM – De Partij voor de Dieren wil dat de provincie gaat ingrijpen bij Park de Hoge Veluwe vanwege verstoring van de wolf. “Ze moeten erkennen dat het zo niet langer kan”, zegt Statenlid Bart Kuijer.

Omroep Gelderland bracht afgelopen weekend naar buiten dat de wolf volgens het Openbaar Ministerie acht maanden verstoord is geweest doordat faunapassages dicht zaten. Daardoor zou de wolf niet goed weg kunnen.

De politie heeft de provincie gevraagd om te gaan handhaven, maar volgens de provincie heeft de wolf nog genoeg opties om het park te verlaten. “Volgens het OM vindt die verstoring wel plaats, het is raar dat de provincie niets doet. Er wordt op de trom geslagen om de wolf af te kunnen schieten, maar de obstakels om de wolf zijn natuurlijke weg te laten gaan, worden niet weggenomen. Dat vinden wij niet te rijmen”, reageert Kuijer.

Kuijer heeft nu om opheldering gevraagd en wil dus dat de provincie alsnog gaat handhaven in het Park.

Overigens wil de Hoge Veluwe de wolf verwijderen uit het park, de provincie moet daar binnenkort over beslissen. Maar volgens een interne mail in handen van Omroep Gelderland is dat ‘juridisch niet haalbaar’.