Cocu stapt op na nieuwe nederlaag Vitesse

Trainer Phillip Cocu stapt op na de nederlaag op sc Heerenveen

– Trainer Phillip Cocu is opgestapt bij Vitesse. De coach kon een nieuwe nederlaag niet voorkomen en dus is in goed overleg besloten om de samenwerking te beëindigen. Na de wedstrijd was er een persconferentie, waarin dit nieuws werd bekendgemaakt.

Vitesse begon de wedstrijd positief. Manhoef schoot na vijf minuten net buiten de zestien meter de bal langs keeper Andries Noppert. Het antwoord van Heerenveen kwam al snel. Na een goeie aanval, schoot spits Pelle van Amersfoort de bal beheerst langs Eloy Room.

De tweede helft begon matig voor Vitesse. Heerenveen domineerde in balbezit en kansen, en na een rode kaart voor aanvoerder Van Ginkel, besliste Heerenveen de wedstrijd, door in de laatste 20 minuten twee keer te scoren, en de eindstand op 1-3 te brengen.

Onrust

Na de wedstrijd was het onrustig buiten GelreDome. Supporters van Vitesse verzamelden zich bij de hoofdingang en eisten verandering binnen de club. Technisch directeur Benjamin Schmedes en aanvoerder Marko van Ginkel gingen naar buiten om met de supporters te praten en de situatie te sussen.

Cocu vertrekt

Na de wedstrijd werd er een persconferentie ingelast. Technisch directeur Benjamin Schmedes maakte bekend dat trainer Phillip Cocu was opgestapt en dat dit in goed overleg was gebeurd. Cocu had aangegeven dat dit het beste was voor de club. Schmedes sprak over een zwarte avond voor Vitesse.

Ook aanvoerder Marko van Ginkel zat bij de persconferentie. Hij gaf aan dat hij altijd een goede band heeft gehad met Phillip Cocu. De middenvelder gaf aan dat de spelers teleurgesteld waren over het nieuws van het opstappen van de trainer. Van Ginkel voelde zelf dat er wel verandering aan zat te komen, als je kijkt naar de resultaten.

Vervolg

Over een nieuwe trainer wilde Schmedes nog niet spreken. De technisch directeur gaat eerst praten met mensen uit de club, over hoe het beste kan worden omgegaan met deze situatie. Duidelijkheid over een nieuwe trainer wordt de komende dagen bekend. Na de interlandbreak mag Vitesse weer aantreden. Dit doen zij in Amsterdam, want op 25 november speelt Vitesse om 21:00 in de Johan Cruijf ArenA tegen Ajax.

Persconferentie na afloop van Vitesse-Heerenveen: