Sinterklaas komt ook in de gemeente Rheden

Sint en Pieten. Foto: Wil van Zummeren

– Voor alle kinderen in de gemeente Rheden is er goed nieuws: Sinterklaas en zijn complete Pieten-gezelschap komen dit jaar naar ons toe. Aankomende zaterdag zal de Sint al arriveren in het dorpje Rheden, waarna een week later ook de andere dorpen aan de beurt zijn.

Rheden

Aanstaande zaterdag, 18 november, zal de Sint voor het eerst aanmeren in Rheden. Omstreeks 11.45 uur kunnen alle kinderen zich verzamelen voor ‘Ons Huis’ op het Meester B. van Leeuwenplein. Vervolgens zullen ze gezamenlijk om 12.00 uur vertrekken met de Wegwijspieten naar Jachthaven De Engel.

De tocht naar de haven wordt begeleid door muzikanten van de Rhedense Fanfare Corps en de March & Showband Rheden. De stoet zal via de Arnhemseweg, Veerweg, Apollostraat, Dorpsstraat en de Schaarweg naar de haven gaan. Rond 12.30 uur worden Sinterklaas en zijn Pieten met de boot in de haven verwacht. Daar worden ze feestelijk onthaald door onder andere dorpswethouder Gea Hofstede, de Snor en clowns Max en Sjappie. Na het feestelijke onthaal hebben kinderen de mogelijkheid om met Sinterklaas op de foto te gaan.

Rozendaal

Op donderdag 23 november arriveert de Sint om 16.00 uur in Rozendaal. Vanwege zijn drukke schema mag hij dit jaar zelfs logeren in het kasteel van de baron van Kasteel Rosendael.

De Steeg, Velp en Ellecom

Zaterdag 25 november belooft een drukke dag te worden. Samen met zijn hulpsinterklazen zal Sinterklaas arriveren in Dieren, De Steeg, Velp en Ellecom. In De Steeg kunnen kinderen hem tussen 13.15 uur en 16.00 uur vinden in Oversteeg en Parkhuis.

“In het centrum van Velp is er een spellenmiddag tussen 13.30 uur en 15.30 uur. De intocht begint om 16.30 uur vanaf de Emmastraat (hoek Past. Koenestraat). De aankomst wordt verwacht op het Oranjeplein in de Oranjestraat om ongeveer 17.00 uur.

In Ellecom is de sint vanaf 11.00 uur bij de muziektent.

Dieren

Sinterklaas komt dit jaar met Stoomboot 10 naar Dieren gevaren rond 13.00 uur. Daar wordt de Sint met zijn Pieten ontvangen door de burgemeester bij Het Veerstoepje. Rond 14.00 uur zal hij arriveren op het Callunaplein, waar kinderen de mogelijkheid hebben om met Sinterklaas op de foto te gaan.