Vitesse hervat training, club zwijgt voorlopig

Chris van der Weerden. Foto: Broer van den Boom

– Chris van der Weerden, Theo Janssen en keeperstrainer Raimond van der Gouw leiden de komende dagen de trainingen van Vitesse.

Vitesse heeft maandagochtend onder grauwe omstandigheden op Papendal zijn eerste training afgewerkt zonder Phillip Cocu. De sessie werd vooral geleid door Chris van der Weerden en Theo Janssen. Zij waren assistenten onder Cocu.

De directie onder leiding van technisch directeur Benjamin Schmedes voert vandaag veel gesprekken over de vraag hoe het nu verder moet met Vitesse dat laatste staat in de eredivisie. Na de nederlaag tegen Heerenveen zag de Arnhemse club Cocu opstappen. Interviews worden er voorlopig niet gegeven, zo maakte een woordvoerder duidelijk.

Van der Weerden kwam vorig seizoen over van ADO Den Haag nadat bekend werd dat Cocu trainer werd in Arnhem. Het was niet duidelijk of hij nu solidair zou zijn met Cocu. Maar vandaag blijkt dat Van der Weerden dus gewoon in dienst blijft bij Vitesse. Janssen voerde tijdens de training wat meer individuele gesprekjes met spelers. Van der Weerden nam wat meer afstand.

Alleen Edward Sturing heeft bij Vitesse het hoogste trainersdiploma. Daarom is dit een tijdelijke oplossing. De KNVB verleent maximaal een maand dispensatie, dus in principe zou het trio tot vlak voor de winterstop de honneurs mogen waarnemen.

Het is nog niet duidelijk wie het seizoen afmaakt bij de Arnhemse club. Edward Sturing zou een kandidaat kunnen zijn, maar de clubman die al zes periodes trainer was van Vitesse, wil het niet op interim-basis overnemen. Hij verscheen maandag ook niet langs het trainingsveld, waar wel een heel klein groepje supporters aanwezig waren.