Posbank belevingstocht geslaagd

Posbank belevingstocht 2023. Foto: Rob de Lelij

– Veel mensen hebben zondag de Posbank belevingstocht gewandeld. Niet zoals voorgaande jaren in de kerstperiode maar in de herfst om zo te kunnen genieten van de prachtige kleuren. Met 350 voorinschrijvingen bleef het aantal deelnemers iets achter. Gelukkig kwamen er, mede door het mooie weer, nog een groot aantal deelnemers op de dag zelf.

Veel mensen hebben zondag de Posbank belevingstocht gewandeld. Niet zoals voorgaande jaren in de kerstperiode maar in de herfst om zo te kunnen genieten van de prachtige kleuren. Met 350 voorinschrijvingen bleef het aantal deelnemers iets achter. Gelukkig kwamen er, mede door het mooie weer, nog een groot aantal deelnemers op de dag zelf.

Onder leiding van een herder gingen de groepjes wandelen langs de diverse “huizen”. De wandelaars bestonden uit kinderen, ouders en vele anderen. Zij kwamen uit het hele land om te genieten van de prachtige natuur op de Posbank.

Tijdens de wandeling was er voor de kinderen een speurtocht naar kabouters. Bij de kabouters lag een letter waar kinderen aan het einde van de wandeling een woord van moesten maken. Een vrijwilliger van het Geologisch museum vertelde een prachtig verhaal over het ontstaan van de Posbank. De beleving werd versterkt door onder andere het optreden van de diverse vertellers, zangers, muzikanten etc..

Gezamenlijk werd er gezongen en gedanst. De tocht eindigde na ongeveer 3 uur onderweg te zijn geweest bij het Koetshuis. Hier konden we genieten van het lekkers dat klaar stond. Voor de kinderen die nog energie over hadden was er nog de mogelijkheid om lekker te knutselen en een mooie lampion te maken.

Bekijk in de fotoreportage hieronder hoe de dag eruit zag.

Posbank belevingstocht 2023 – Foto: Rob de Lelij
Posbank belevingstocht 2023 – Foto: Rob de Lelij
Posbank belevingstocht 2023 – Foto: Rob de Lelij
Posbank belevingstocht 2023 – Foto: Rob de Lelij
Posbank belevingstocht 2023 – Foto: Rob de Lelij
Posbank belevingstocht 2023 – Foto: Rob de Lelij
Posbank belevingstocht 2023 – Foto: Rob de Lelij
Posbank belevingstocht 2023 – Foto: Rob de Lelij
Posbank belevingstocht 2023 – Foto: Rob de Lelij
Posbank belevingstocht 2023 – Foto: Rob de Lelij
Posbank belevingstocht 2023 – Foto: Rob de Lelij
Posbank belevingstocht 2023 – Foto: Rob de Lelij
Posbank belevingstocht 2023 – Foto: Rob de Lelij