Het Peukenmeisje uit Ellecom valt in de prijzen

Het Peukenmeisje. Foto: Bernadette Hakken

– Bernadette Hakken uit Ellecom, ook bekend als het ‘Peukenmeisje’, is in de prijzen gevallen. Ze kreeg een award van de initiatiefnemers van de ‘Award voor Duurzaamheid’.

Ze werd tweede in de categorie “Opruimen landelijk/internationaal”. Toch was het Peukenmeisje niet teleurgesteld. “Dat ik tweede ben geworden bij de wedstrijd is geen probleem. Tegen Dirk Groot kan ik niet op. Die is er fulltime mee bezig. Voor mij is het vrijwilligerswerk, naast mijn drukke baan.

Naast de award kreeg ze ook een cartoon, speciaal voor Bernadette gemaakt door Loko Cartoons.

Sinds 2018 raapt Bernadette Hakken uit Ellecom sigaretten op van de straat. Wanneer ze op pad gaat om peuken te rapen is ze uitgerust met een emmer en een knijptang. Zelf rookt ze niet, maar ze ergert zich aan de vele sigarettenpeuken die achteloos op straat worden gegooid. ‘Vooral de filters die veel plastic bevatten. Dat vervuilt het milieu enorm‘, vertelt ze.

Het Peukenmeisje – Foto: Bernadette Hakken