Kinderen planten bomen op modderige Boomfeestdag

Kinderen planten bomen op modderige Boomfeestdag. Foto: Studio Rheden

– Leerlingen van de Prinses Margrietschool uit Spankeren hebben woensdag samen met wethouder Doris Klomberg (D66) bomen geplant. Dit gebeurde op de nieuwe (nog te openen) buurtspeelplaats aan de Van Renselaerweg in Spankeren, langs het Apeldoorns Kanaal.

Doris Klomberg ging eerst in gesprek met de kinderen over de functie van bomen. Hij vertelde dat naast dat bomen zuurstof maken, schuilplaatsen bieden voor vogels en nog meer nuttige dingen je er ook heerlijk in kan spelen. Dit heeft hij vroeger veel gedaan, hij bekende dat hij ook boomhutten heeft gebouwd. Eén van de kinderen concludeerde dat deze bomen hier nog wel iets te klein voor zijn.

Er is een tijdcapsule begraven bij de eerste boom die de wethouder plantte met de kinderen. Mocht over vele jaren de boom worden gerooid zal er een boodschap tevoorschijn komen van de kinderen van 2023. Het gebied rondom de speelplaats is nu voorzien van fruitbomen, dus er kan over een paar jaar geoogst worden, ook staat er nu een wilgenbosje tussen de houten speeltoestellen.

De speelplaats wordt zaterdag officieel geopend vanaf dan kan er gespeeld worden. Het initiatief en uitwerking van de speelplaats is gekomen vanuit dorpsbewoners.

Kinderen planten bomen op modderige Boomfeestdag – Foto: Studio Rheden
Kinderen planten bomen op modderige boomplantdag – Foto: Studio Rheden
Kinderen planten bomen op modderige Boomfeestdag – Foto: Studio Rheden
Kinderen planten bomen op modderige Boomfeestdag – Foto: Studio Rheden
Kinderen planten bomen op modderige Boomfeestdag – Foto: Studio Rheden