Koeien houden de waterhoogte van de IJssel in de gaten

Koeien langs de IJssel. Foto: Martin Slijper

– De koeien houden de waterhoogte goed in de gaten. Er is namelijk hoogwater onderweg vanuit Zwitserland en Duitsland. Ook de IJssel krijgt meer water te verwerken.

Het heeft de afgelopen dagen namelijk veel geregend en nog steeds vallen er buien. Het water van de IJssel is al iets aan het stijgen. Meestal maken we dit alleen mee in de maanden januari en februari.

Komen de uiterwaarden onder water te staan? Stromen ze langzaam vol? Het lijkt er op dat de koeien zich nog geen zorgen hoeven te maken over het hoge water in de IJssel.

Sinds woensdag stijgt het water en de piek zal naar verwachting komende dinsdag worden bereikt. De waterstand van de Rijn zal dan maximaal 13 meter zijn. Ook in de vertakkingen, dus de IJssel, zal het waterpeil stijgen. Op Studio Rheden TV is het mogelijk de hoogte van het water in de gaten te houden.