Tweedehands liefhebbers gaan weer sneupen in de winkels in Velp

Sneupdagen. Foto: Martin Slijper

– Waarschijnlijk heb je nog nooit gehoord van de ’Velleper Sneupdagen’. Toch bestaat het al twee jaar. Maar wat is sneupen? Het is een Fries woord en betekent snuffelen in de winkels en het wordt echt gebruikt door kringloopstruiners en tweedehands liefhebbers.

De sneupdagen zijn gratis en op vrijdag 24 en zaterdag 25 november van 10.00 tot 17.00 uur. En het wordt in Velp voor de vijfde keer gehouden in een aantal winkels.

Niet iedereen weet dat er in Velp een aantal tweedehands winkels zijn. Deze winkels doen mee aan de sneupdagen: Enig, Stichting van Meij, Terre des Hommes, Kringloopwinkel In & Uit, Parels van Daan, Pop-up winkel Mooie Pröttel en Puur Foundation.

De organisatie van het kleine evenement heeft zelfs flyers laten drukken maar nog geen website. Het is wel te vinden op sociaal media.